fbpx

eToro

Social trading – kopier professionelle tradere 

eToro er især bygget op omkring social trading og copy trading konceptet, hvor handelsplatformen er førende på markedet. Man kan dog sagtens anvende platformen til almindelig CFD-trading og eventuel mere langsigtet aktiehandel. Selve platformen bedømmes blandt de allermest intuitive og brugervenlige på markedet.

Måden man handler på hos eToro adskiller sig en del fra mange af de konkurrerende handelsplatforme. I den enkelte handel investerer man et nærmere bestemt beløb, hvorefter man vælger et gearingsniveau fra ingen gearing og opefter alt afhængig af hvilket produkt, der er tale om. Det er et ganske smart koncept og bevirker bl.a., at man kan handle med nogle relativt lave minimumseksponeringer i de enkelte positioner, hvilket især er trygt for nye tradere, som lige skal lære hvordan det hele virker.

Brugervenlig platform og design

Når man første gang logger ind på sin eToro-konto mødes man med et tydeligt og let forståeligt design. Man har med samme login adgang til sin rigtige konto og til en virtuel konto, som man kan bruge til at teste platformen af med, herunder copy trading-funktionaliteterne. Alle vigtige navigationspunkter findes i en vertikal bar til venstre i platformen og herfra kan man nemt finde frem til kurslister, ens portefølje, newsfeeds, markeder, etc.

eToro har bl.a. på Youtube publiceret forskellige videoer om deres handelsplatform, så man kan lære, hvordan platformen er bygget op samt hvordan man trader.

Hvad kan du handle hos eToro?

eToro tilbyder for nærværende handel med over 1000 forskellige produkter fordelt på aktieindeks, råvarer, ETF ́er, valutakryds, kryptovalutaer, en lang række kryptokryds samt et varierende antal større enkeltaktier fra de toneangivende børser. Det samlede produktudbud er således ikke overvældende stort sammenlignet med nogle af de større konkurrenter, men vil formentlig dække de flestes behov. Det er muligt at handle en håndfuld danske og andre nordiske enkeltaktier, men det er ikke muligt at handle de nordiske aktieindeks. Samlet set er det dog muligt at handle de mest populære produkter, herunder også en lang række kryptovalutaer.

At man kan vælge helt ned til en gearing på en faktor 1 betyder, at man slet ikke gearer sin position, hvilket kan være rigtig godt for den forsigtige trader og ikke mindst nystartede tradere, som er bekymrede for at miste sine penge hurtigt som følge af det heftige gearingselement, der oftest er indbygget i CFD-handel.

Er eToro en troværdig trading platform som ikke stjæler dine penge? 

Det korte svar er ja. Etoro’s historie går tilbage til 2007, hvor selskabet blev stiftet i Israel. eToro har udmærket sig ved at være et rigtig godt sted at starte for førstegangshandlere.

Handelsplatformen udbydes af selskabet eToro (Europe) Ltd. eToro hører hjemme på Cypern og er derfor godkendt til at udføre investeringer af den cypriotiske tilsynsmyndighed, Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

Det forhold at eToro, er underlagt cypriotisk tilsyn og lovgivning bevirker, at denne er underlagt den generelle EU-baserede finansielle lovgivning; herunder de vigtige minimumsbeskyttelsesregler, som gælder for detailinvestorer (sikkerhed for indestående på op til 20.000 EUR, hvis eToro skulle gå konkurs) samt at man ikke risikerer mere end sit kontoindestående.

Selskabet bag eToro har siden 2012 endvidere været registreret hos det danske Finanstilsyn med hensyn til at kunne udbyde investeringsservice i Danmark efter MiFID reglernes “pas-ordning”.

Gebyrer og afgifter

Alt i alt skal eToro dog have den ros, at de klart og tydeligt fortæller om spreads, hævegebyrer og overnight renter. Især det sidste er noget, som mange konkurrerende platforme har det med at skjule en smule. Det fremgår også tydeligt, at det koster en del at hæve penge, men at det står skrevet tydeligt hjælper dog ikke meget på humøret.

Det koster 25 USD at trække penge eller din gevinst ud fra eToro. Det synes vi umiddelbart er et højt beløb. Specielt hvis man først ønsker at teste deres platform, og indsætter minimumsbeløbet på 200 USD. Det er over 10%. Vi synes det er meget for en simpel transaktion, men vi anbefaler dog stadig at man benytter platformen. Den er nem at gå til og god til at lære at trade på.

Endvidere opkræves man et inaktivitetsgebyr på 10 USD pr. måned, hvis man ikke logger ind på sin konto i løbet af en periode på 12 måneder. Man opkræves kun gebyret, hvis man har penge stående på sin konto.

Det er ikke muligt at åbne en konto i DKK og alt foregår som udgangspunkt på engelsk, men det er muligt at vælge danske sprog på handelsplatformen i stedet, hvis man er mere komfortabel med det. Dette gøres via ”settings” nederst i venstre side.

Copy Trading

De fleste amatører har nok en drøm at kunne handle præcis som en professionel og succesfuld trader, og med Copy trading-funktionen er dette som udgangspunkt muligt hos eToro, hvis man kan finde de rigtige at kopiere.

eToro er fra bunden bygget som en social tradingplatform, og det er i det sociale, at platformen for alvor skal finde sin værdi og hvor den i den grad adskiller sig fra de fleste andre platforme. Alle tradere med konto hos eToro har som udgangspunkt en social profil og et newsfeed, som man også kender fra Facebook.
Her kan man like, kommentere og dele hinandens opslag, og man kan se hinandens porteføljer samt en masse statistik for, hvordan den pågældende person har klaret sig over kortere og længere tidsperioder (det er dog også muligt at slå denne funktion fra, hvis man ønsker at være anonym).

Indlæg og kommentarer i newsfeed kan være med til at give inspiration til egne handler, men man har også mulighed for simpelthen at kopiere udvalgte traderes handler helt automatisk. Funktionaliteten kaldes Copy trading, og det er netop den funktion, der tiltrækker mange tradere til eToro.
De enkelte tradere kan findes ude i venstre side under Copy People.

Konklusion 

eToro er en super platform for de folk der tidligere ikke har prøvet at handle med værdipapirer, kryptovaluta eller andre finansielle instrumenter før. De har et overskueligt og brugervenligt design – og platformen har overraskende mange tekniske værktøjer for de mere øvede. Samtidig kan utrænede tradere nok finde stor inspiration i det sociale element, hvor det er muligt at kopiere andre tradere.