fbpx

Plus500

Plus500 – platform for nybegyndere og avancerede tradere.

Plus500 blev oprindelig startet af seks elever på Technion Institute of Technology i Israel i 2008, og handelsplatformen var blandt de første til at tilbyde simpel handel med CFD-kontrakter for privatpersoner inden for hundredvis af markeder.

Danmark. Selskabet hører således til under EU-lovgivningen, hvilket giver en rigtig god beskyttelse for forbrugeren (eks.vis ingen sammenblanding af selskabets kapital og investorernes samt sikring af investorers kapital op til 20.000 EUR).

Hvilken tradertype er handelsplatformen særlig egnet til?

Det er hos Plus500 muligt at handle med lav eksponering i en lang række instrumenter. Dette gør platformen ganske velegnet til tradere, som gerne vil stifte bekendtskab med gearede produkter. Herudover behøver man ikke nødvendigvis en stor indskudskapital, idet minimumskravet er 100 USD. Handelsplatformen og Plus500 ́s hjemmeside er oversat til dansk, hvilket gør platformen nem at gå til – også for uøvede. Desuden risikerer man ikke mere end sit kontoindestående, hvilket må siges at være ganske betryggende – ikke mindst for en nystartet trader.

Man har mulighed for at åbne en tidsubegrænset gratis demokonto, hvor man kan lære sig at anvende platformen samt at trade. Vi anbefaler meget, at man anvender demokontoen til at blive fortrolig med platformen samt det at trade. Sin lærdom kan man så overføre til den reelle konto, så man ikke starter på bar bund.

Herudover er der adgang til kontooplysninger, hvor der eksempelvis er muligt at få et konto- snapshot, der viser den aktuelle effektive gearing, fordeling af positioner på aktiver mv. Det er en ret elegant funktion og med til at forbedre muligheden for risikostyringen. På dette område er platformen dejligt informativ. Et konto-snapshot viser bl.a. ens effektive gearing, samlede eksponering og fordeling på aktivtyper. Dette er rigtig godt for enhver, der gerne vil have overblik over ens risikostyring.

Indlæggelse af ordrer fungerer rigtig godt med adgang til rigtig mange nyttige oplysninger og muligheder.

Markeder

Der tilbydes over 2.000 CFD baserede instrumenter, aktivklasserne aktier, indeks, råvarer, forex, ETF, kryptovaluta og optioner på over 20 forskellige markeder verden over. Det er bl.a. muligt at handle det danske C25 indeks samt et antal af de mest likvide danske aktier. Så kort sagt er der noget for enhver.

Marginkravene følger naturligvis ESMAs regler, som trådte i kraft i august 2018. For de større indeks er marginkravet derfor 5% i f.eks. DAX og DOW JONES svarende til en gearing på faktor 20, mens de større valutakryds kan geares op til 30 gange. Kryptovaluta kan geares op til 2 gange og enkeltaktier op til 5 gange. Udover initialmargin reserverer Plus500 vedligeholdelsesmargin på typisk halvdelen af initialmarginen.

Priser og omkostninger

Plus500 har desværre ikke offentliggjort en oversigt over spreads i point på deres hjemmeside, hvilket vanskeliggør sammenligninger med andre handelsplatforme. I stedet præsenteres man for spread i % (målt på aktivets værdi) og et kontantspread pr kontraktenhed. Man oplyses endvidere om at der ofte er tale om dynamiske spreads.

Beholder man sine positioner natten over betaler man en relativt lille finansieringsomkostning afhængigt af det valgte aktiv.

Man skal desuden være opmærksom på, at Plus500 trækker et gebyr på op til 10 USD, hvis ens konto er inaktiv i mere end 3 måneder. Gebyret kan dog undgås, hvis blot man logger på inden perioden er gået. Der stilles ikke krav om handel.

Hvem står bag Plus 500?

Brokeren bag Plus 500 handelsplatformen er selskabet Plus500CY Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC – Licensnr. 250/14). Selskabet er registreret i Cypern med speciale i differencekontrakter (CFD ́er) i råvarer, aktier, valutaer og indekser. Plus500CY Ltd. er et datterselskab af Plus500 Ltd., som er noteret på hovedmarkedet af London Stock Exchange (LSE). Brokeren er ligeledes registreret hos Finanstilsynet i

Uddannelse, analyser og nyheder

Plus500 er ikke den bedste platform at anvende, såfremt man skal have uddannelse først inden man starter med at trade. Vi skal anbefale anvendelse af demokontoen som den væsentligste uddannelsesmulighed.

Kundeservice og åbning af konto

Det er muligt at komme i kontakt med Plus500 via email eller via chat. Der er umiddelbart ingen telefonsupport, hvilket naturligvis er et stort minus, hvis man skulle komme i uventede problemer med en position.

Du kan finde en FAQ her, som dækker mange almindelig spørgsmål.
De sædvanlige oplysninger og tilstrækkelig identifikation skal naturligvis indsendes i forbindelse med kontoåbning.

Sikkerhed for indestående

Plus500 opbevarer kunders midler adskilt fra egne midler i henhold til EU’s finansforordninger og MiFID via såkaldt segregerede kundekonti. Det betyder, at den enkeltes konto holdes separat adskilt fra brokerens egne midler i en evt. konkurssituation og at brokeren ikke uretmæssigt kan råde over kundens konto. Herudover er privatkunders midler dækket efter cypriorisk lovgivning, som igen er EU baseret, i tilfælde af Plus500 ́s konkurs og uregelmæssigheder med op til 20.000 EUR pr kunde. Eftersom Plus500 er underlagt relativt strenge minimumskrav fra EU vedrørende udbud af finansielle tjenesteydelser adskiller selskabet sig ikke nævneværdigt fra de øvrige EU- baserede udbydere på markedet, hvad angår sikkerhed for indestående dog opererer enkelte andre lande f.eks. med højere dækningsgrænser. Som EU godkendt broker er man desuden som privatinvestor sikret mod at tabe mere end sit kontoindestående.

Indberetning til SKAT

Eftersom Plus500 er en udenlandsk broker, og derfor ikke indberetter til SKAT, er man som kunde selv forpligtet til at forestå dette. Det er muligt at udtrække data for ens handler, som man for det enkelte skatteår skal bruge i forbindelse med sin selvangivelse. Et samlet positivt resultat skal man så indberette i den relevante rubrik på sin selvangivelse. Har man været så uheldig, at man har genereret et tab, skal man i forhold til SKAT opdele resultatet baseret på hhv. aktiebaserede instrumenter; f.eks aktier og aktieindeks samt øvrige instrumenter herunder f.eks. råvarer og valutakryds, hvilket man skal indberette i de relevante rubrikker.

Konklusion

Plus500 er en udmærket handelsplatform især for tradere, der efterspørger en overskuelig platform med mulighed for at foretage handler med lav eksponering i en del instrumenter. Uøvede tradere bør absolut anvende demokontoen for opnåelse af viden.

Herudover behøver man ikke nødvendigvis en stor indskudskapital, idet minimumskravet er 100 USD. Samtidig har platformen en meget brugbar og informativ risikostyringsfunktion. Handelsplatformen og Plus500 ́s hjemmeside er oversat til dansk. Desuden risikerer man ikke mere end sit kontoindestående, hvilket må siges at være ganske betryggende ikke mindst for en nystartet trader.

Eftersom Plus500, er en udenlandsk broker, er man selv forpligtet til at indberette sit nettoresultat til SKAT og sørge for at gemme behørig dokumentation for dette. Som EU godkendt broker er man som privatinvestor sikret mod at tabe mere end sit kontoindestående.

Det kan klart anbefales at åbne en tidsubegrænset gratis demokonto, hvor man kan afprøve handelsplatformen.

————————————————–

Studiebanken.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra Plus500 og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Studiebanken.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører.